Za nove generacije: Vrijeme je za revoluciju olovkom, izađimo na izbore i riješimo se problema koji nas terorišu 27 godina

Politička inicijativa “Za nove generacije“ večeras održava svoj završni skup u Sarajevu u prostoru Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine na kojem su govorili predstavnici te kandidatkinje i kandidati za predstojeće izbore,

Sam prostor u i oko muzeja bio je premalen da primi sve okupljene, simpatizere političke inicijative, njihove članove ali i prijatelje političke inicijative koja je u kratkom vremenskom roku okupila ogroman broj ljudi.

Iako već specifični po tome da nemaju predsjednicu niti predsjednika, svi okupljeni su mogli primijetiti da je nedostajalo ono što svi političari vole i što im pruža sigurnost, zaštitu i moć, a to je pozornica i podij.

Predstavnici Političke inicijative “Za nove generacije“ ne samo da nisu izlazili na pozornicu nego su došli iz mase koja je bila kompaktna i jedinstvena.

Za govornicom se našao Zlatko Miletić koji je ovom prilikom izjavio: “Drage građanke i građani, pozivam i poručujem s ovog mjesta, iz Muzeja revolucije da 02.10.2022. godine izađete na izbore, te da zajedno napravimo tihu revoluciju, olovkom a kako bi se riješili kriminalaca, probisvijeta i uhljupa svake vrste koji nas terorišu punih 27 godina“.

Prof. dr. Damir Marjanović se među prvima obratio prisutnima: On je rekao da su ljudi u Bosni i Hercegovini naše najveće bogatstvo te da nove generacije zaslužuju da uče od najboljih profesora, da ih liječe najbolji doktori te da ih štite i čuvaju najbolji policajci.

Bosna i Hercegovina ne smije postati država bez ljudi. Osnovni cilj mog djelovanja ali i djelovanja Političke inicijative „Za nove generacije“ je da zajednički spriječimo da Bosna i Hercegovina ostane bez stanovništva, poručila je večeras u Sarajevu Minela Bučan.

Sigurna sam da smo svi u ovoj sali ali u Bosni i Hercegovini saglasni da je borba za nove generacije ujedno i borba za svako novo dijete, studenta,radnika, penzionera, roditelja ali i svakog novozaposlenog. Ovo je borba za sve generacije koje zaslužuju da žive u društvu smanjene nejednakosti, društvu bez korupcije i s boljim standardom života. Zbog toga drugog oktobra birajmo rad i povjerenje, istakla je Arijana Turković iz političkog pokreta „Za nove generacije“

Na skupu su govorili i drugi predstavnici političke inicijative koji su oštro kritikovali pogrešne političke poteze koji su označili neka prošla vremena ali i ponudili konkretna rješenja za budućnost koja će pomoći novim ali i ovim generacijama.

Predstavnici političke inicijative „Za nove generacije“ su podsjećamo prethodno odlučili da pomognu Historijski muzej BiH / Muzej revolucije simboličnom kupovinom 500 ulaznica koje su građanima podijelili na svojim promotivnim punktovima. Ulaznice nisu bile ujedno i pozivnice za završni skup ove političke inicijative nego poklon građanima i muzeju kojeg s preuzetom ulaznicom možete posjetiti i narednog mjeseca.