Nove generacije političara neće trebati bine već će biti dio građanske svakodnevice

Nedavno formirana politička stranka Za nove generacije (ZNG) danas je u sarajevskom Vilsonovom šetalištu počela predizbornu kampanju.

Kako su saopćili, žele direktno komunicirati s građanima te vratiti njihovo povjerenje u politiku. Njihova poruka građanima je da oni imaju “snagu da urede državu za ove generacije i generacije koje dolaze”.

“Sretna sam da su nakon pet mjeseci postojanja političkog pokreta Za nove generacije, građani prepoznali napore da uključimo što veći broj mladih u svoje timove. Također da im damo priliku da se kandiduju, budu birani i rade na rješenjima koja ih se tiču. Posljednji argument tome jeste i današnja podrška, kao i prepoznatost videospota tima Za nove generacije, kao svijetlog primjera promocije koja ne asocira na rat, nacionalne teme ili prazna obećanja, već na svijetlu budućnost koju moramo graditi za ove i nove generacije”, istakla je kandidatkinja ove stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo i koordinatorica ZNG-a Adna Bešić.

Damir Marjanović je izjavio da je javnost iznenađena početkom kampanje ZNG-a te “snagom timskog rada koji je i danas viđen na ulicama Sarajeva”. Naglasio je da događaj otvaranja predizborne kampanje ZNG-a nikada nije bio zamišljen kao “miting istomišljenika, već druženje i razgovor građana s kandidatima”.

Naveo je da ovim druženjem, kako je rekao, nove generacije političara žele poručiti građanima da sadašnji i budući političari ne trebaju bine i podignute platforme, već trebaju biti dio građanske svakodnevice da saslušaju njihove probleme i ideje i da ih uvrste u njihova ponuđena rješenja te odgovorno rade na njima ako budu izabrani, saopćili su iz ZNG.

Izvor : klix.ba